Bohuslänskt hantverk Hållbara materialval Väderbeständig konstruktion

Nu öppnas dörren till 60-talet

14 januari 2016 | Nyheter
Med en retrodesignad nyhet öppnar Bovalls Dörrbyggeri dörren till 60- och 70-talet. Otterö är en ytterdörr handbyggd i ansvarsfullt producerad teak, med alla moderna kvaliteter.

bovalls_ytterdorrar_ottero-teakNu går det att byta ytterdörren i teak på 60- och 70-talshuset till en nyproducerad modell. Otterö från Bovalls Dörrbyggeri är en dörr i massiv teak, retrodesignad och med alla moderna kvaliteter.

– Många av de gamla teakdörrarna som sitter på fastigheter runt om i landet är ofta dåligt isolerade. Därför hade man ibland en innerdörr innanför, för att hålla borta kylan.
Med Otterö kan alla som vill göra tidstypiska renoveringar äntligen välja en dörr i teak som håller för dagens krav på såväl isolering som miljö, säger Inger Gustafsson.

Teak har de senaste åren varit väldigt omdiskuterat. Bovalls är för närvarande den enda dörrtillverkaren i Skandinavien som kan erbjuda dörrar gjorda av FSC-märkt massiv teak. För Bovalls Dörrbyggeri har det tagit 10 år att hitta en teakproducent som möter deras krav på hållbart, ansvarsfullt skogsbruk och som uppfyller FSC:s standard.

– Vi har högt ställda miljökrav och vill ta ansvar för ett hållbart skogsbruk. För oss är det då självklart att våra leverantörer uppfyller alla krav gällande miljöhänsyn och socialt ansvar, säger Inger Gustafsson på Bovalls Dörrbyggeri som själv har besökt det aktuella sågverket.

Den oljade teakpanelen går tack vare dess tjocklek att slipa om och om igen. Praktiskt ifall det skulle uppstå ett jack eller ojämnhet i panelen.