Bohuslänskt hantverk Hållbara materialval Väderbeständig konstruktion

Säkerhetsklassade ytterdörrar i trä utan kompromisser

26 mars 2018 | Nyheter

När man lever i ett kustsamhälle som Bovallstrand, är kanske inte alltid inbrottsskydd högst upp på agendan. Fram till nyligen låste vi inte dörren när vi gick hemifrån och dörrarna fick användas utan åverkan i generationer.

När vi inledde arbetet med våra säkerhetsdörrar, var det viktigt för oss att den trygghetskänsla som vi vuxit upp med, skulle förbli ledstjärnan i vårt arbete. Vi gjorde två val;

Säkerhetsdörrarna fick därför aldrig bli utestängande barriärer.

Våra ytterdörrar ska vara hemmets välkomnande entré, med höga estetiska värden. Samtidigt ska den värna om vår privata sfär och skapa trygghet, oavsett om den är säkerhetsklassad eller inte. Vårt första val blev därför att behålla samma designvärde och hantverkskänsla som för våra övriga ytterdörrar.

Inga kompromisser i hantverket. Inget kallt stål.

Vårt andra val rörde materialet i dörrarna. Vi valde helt bort plåt och metall. Vi ville ge våra säkerhetsdörrar samma personliga, mjuka uttryck som våra andra dörrar. Inga synliga stålplattor eller tunga beslag. Därför följde vi vårt hjärta och antog utmaningen att bygga en säkerhetsklassad ytterdörr, helt i trä. Precis som med våra andra dörrar, skulle vi enbart arbeta i massivt trä och behålla träets mjuka, taktila känsla och estetiska uttryck.

Resultatet?

De säkraste dörrarna vi byggt, blev också de snyggaste på marknaden.

Precis som våra andra ytterdörrar är våra säkerhetsdörrar solida dörrar byggda i massivt trä, med rejäla lås och kraftig konstruktion. Säkerhetsdörrarna är dessutom tillverkade med ytterligare krav på inbrottssäkerhet. En säkerhetsdörr från oss ger därför hemmet ökad trygghet, samtidigt som den behåller den hantverksmässiga känslan i design och utförande.

För priser och mer info om våra säkerhetsdörrar, klicka här.