Bohuslänskt hantverk Hållbara materialval Väderbeständig konstruktion

Snygga inåtgående ytterdörrar i trä

29 maj 2018 | Nyheter

Oavsett vilket håll du vill öppna dörren åt så kan du nu göra det med FSC certifierade ytterdörrar från Bovalls. Inåtgående ytterdörrar är byggda med samma omsorg och design som våra utåtgående dörrar men med en annan konstruktion.

Wooden door that opens inwards

Våra kunders efterfrågan på inåtgående dörrar ledde till att vi konstruerat en ytterdörr som öppnas inåt. Ibland finns det inte plats med ett utåtgående dörrblad och ibland är det kultur i kundens hemland att öppna dörren inåt och välkomna sin besökare.

Ytterdörrar är husets smycke.

Lika mycket vackra detaljer som ett säkert skydd. Valet av ytterdörr bidrar till husets särdrag och håller samtidigt vädret och världen ute. Våra ytterdörrar byggs en och en eller i mycket små serier. Materialet är alltid spårbarhetscertifierat, massivt trä. Allt från ramen till panelarbeten görs för hand av en hantverkare som ansvarar för våra dörrars byggande. Eftersom alla moment görs för hand, är allt från mått och material till design anpassningsbart.

Byggda med omsorg – inga kompromisser i hantverket.

Inside of exterior door that opens inwards.

Om man bara vänder en utåtgående dörr så trycks vatten in med vind och regn och rinner ner på insidan tröskeln. Dörrblad, karm och tröskel är därför byggda för att motstå regn och vind. Vid extremt väder kan vatten pressas in och rinna ned längst med karm eller dörrblad. Då måste vattnet rinna ner och ut genom tröskeln så att inget vatten kommer på insidan. En inåtgående dörr blir därför aldrig helt tät nere vid tröskeln. Om vatten kommer in mellan karm och dörrblad så måste det också kunna rinna ut, på utsidan.

 

För priser och mer info om våra inåtgående dörrar, klicka här.

Vet du att vi även tillverkar säkerhetsklassade dörrar? Läs mer här.