loader image

Utförande

Vad innebär salningsspår?

Salningsspår är ett spår på insidan av karmen där du monterar salningar/smygar, t.ex. om väggen är tjockare än själva karmen. Salningsspår är ett tillval och är inte standard på våra dörrar.

Varför är inte en svartmålad dörr bra?

En svartmålad trädörr blir otroligt varm om den står i direkt solljus. Trä är ett levande material och en dörr som är svart blir så varm att dörrbladet kan kröka sig och då kan det uppstå problem med låsningen.

Vilka färger målar ni ytterdörrar i?

Våra ytterdörrar målas i valfri kulör med Jotun Optimal Fönster och dörrfärg. Dock rekommenderar vi inte mörkt målade dörrar som ska stå i soliga lägen.

Kan jag få släta ytterdörrar?

Nej, vi gör inte släta fanerade ytterdörrar eftersom vi vet att en fanerad dörr är extra känslig. Vi gör endast massiva dörrar och dörrar med massiva paneler utvändigt. Vi bygger ytterdörrar som håller i vårt eget klimat på västkusten och som är underhållsbara.

Vad innebär sidoparti i samma karm?

Vill du ha en dörr med ett sidoljus så bygger vi detta i en och samma karm. Då slipper man dubbla sidostycken som tar av ljusinsläppet och partiet blir lättare att montera. Vi klarar att bygga dörr och sidoljus i samma karm upp till storlek 20x21M.

Varukorg