Räddar vi klimatet genom att stoppa avverkningen?

Category: Miljö

Avverkning är inte den främsta orsaken till avskogning eller klimatförändringar. Genom att välja tropiskt FSC-trä säkerställer du att skogen fortsätter att finnas.

För 20 år sedan lagrade intakta tropiska skogar fortfarande 17 procent av de konstgjorda utsläppen. Skogarna förlorade cirka 25 procent av sin yta medan de globala utsläppen ökade med 46 procent. Intakta tropiska skogar är ett avgörande lagringskärl för CO2 och spelar en nyckelroll i kampen mot klimatförändringar. I skogarna som förvaltas av FSC växer 99 träd för varje skördat träd som absorberar CO2 igen. Genom att använda certifierat tropiskt trä förhindrar du användningen av byggmaterial som släpper ut mycket CO2 och du stoppar avverkningen av tropiska skogar (för att göra plats för soja eller palmolja), som motverkar klimatförändringar.

 

Följande frågor/svar om tropiskt trä kommer från FSC Nederländerna. Vi har översatt frågorna till Svenska. https://hierhoutdaarbos.nl/

Kvalitetsdörrar från Bovallstrand

Bovalls Dörrbyggeri bygger ytterdörrar, innerdörrar och träfönster i certifierade material med stor kärlek till trä.
Trä som ett unikt naturligt och levande material och hopp om en hållbar produktion för både människor och miljö.
Trä, hopp och kärlek, helt enkelt!

Kvalitetsdörrar från Bovallstrand

Bovalls Dörrbyggeri bygger ytterdörrar, innerdörrar och träfönster i certifierade material med stor kärlek till trä. Trä som ett unikt naturligt och levande material och hopp om en hållbar produktion för både människor och miljö. Trä, hopp och kärlek, helt enkelt!