fbpx
Bohuslänskt hantverk Hållbara materialval Väderbeständig konstruktion

Fönster

EN DEL AV HUSET Alla hus har sin personlighet och fönster skall förutom att passa till huset hålla väder och vind ute. Vårt snickeri ligger mitt i det yttersta kustbandet på Sotenäset i Bohuslän, där vädret är mycket hårt. Det har satt standard för både konstruktion och val av material. För oss är träets kvalitet lika viktigt som dess ursprung. Träets struktur innehåller avtryck från naturen och varje bit, karm och list är unik. Våra fönster är därför byggda med stor respekt för råvaran som tagit naturen decennier att producera.

Fönster i massiv ek och teak. Made in Bovallstrand.

På Bovalls har vi byggt trädörrar sedan 1943. Världen har förändrats mycket sedan dess, men vi bygger fortfarande många av våra dörrar som man gjorde förr. Tack vare kunskap och erfarenhet är kundanpassningar en stor del av vår verksamhet.

På kunders begäran har vi tagit upp fönstertillverkning. Företaget hade utöver dörrfabriken i Bovallstrand även en fönsterfabrik i Rabbalshede under sextio-, sjuttio- och tidigt åttiotal. Nu byggs det åter fönster i massivt trä men med moderna glas och tätningar. I vårt sortiment finns topphängda fönster, sidohängda på lyftgångjärn, vridfönster, fasta fönster och fönsterdörrar. Spaltventil, salningsspår/foringsspår, spröjs eller genomgående post finns som tillval.

Samtliga fönster är både FSC certifierade och CE märkta och byggs av hantverkare i Bovallstrand. Med havet i väster och skogen runt knuten är det naturligt för oss med respekt för råvaran.

Till toppen