innerdörr med runt glas
vit innerdörr i design kök

INNERDÖRRAR

EN DEL AV INREDNINGEN. Alla rum har sin personlighet och atmosfär där varje detalj spelar roll. Välj därför dörrar inomhus med samma omsorg som du väljer tapeter och möbler. Våra innerdörrar i trä byggs från grunden av en och samma hantverkare. Det mesta i en av våra innerdörrar görs för hand och kan anpassas efter dina önskemål; mått, material och utförande. En innerdörr med karm, pardörrar, massiva innerdörrar eller skjutdörrar? Vi bygger din drömdörr – så länge vi kan garantera ett bra resultat. 

VÅRA MEST POPULÄRA INNERDÖRRAR

ALLA INNERDÖRRAR GÅR ATT FÅ SOM SKJUTDÖRRAR

Alla våra innerdörrar kan byggas som skjutdörrar. Skjutdörrar är en innerdörr utan karm men med upphängningsbeslag. Det finns flera olika lösningar
för skjutdörrar inomhus att välja mellan. Vi kan leverera en pocket-karm för inbyggda skjutdörrar, skena och hjulsats eller skena och hjulsats för
utanpåliggande montering.

skjutdörr infälld i väggen
innerdörrshandtag i mässing

BESLAG

Vi har valt ut några olika beslag som vi rekommenderar till ytterdörrar, innerdörrar och skjutdörrar. Här hittar du vårt utbud av klämskydd, handtag, nyckelskyltar, wc-vred, skjutdörrsbeslag, cylinder och dörrbroms m.m.

DOLDA GÅNGJÄRN

Alla våra innerdörrar kan fås med dolda gångjärn. Observera att dessa gångjärn kräver att dörrkarmen monteras utan foder, detta för att dörrbladet med dolda gångjärn ska kunna öppnas utan att ta i fodret.

Anselmi: Infällt, dolt gångjärn i mattkrom för dörrar upp till 60 kg. Höjd-, djup-, och sidjusterbart. 180º öppningsvinkel.

CIR: Minimalistiskt pivotgångjärn för dörrblad upp till 80 kg. Enkelt montage och justering vid behov. Begränsad till 110º öppningsvinkel.

CAB-R: Litet pivotgångjärn. Modern och elegant designlösning med enkel justering för dörrblad upp till 70 kg. 180º öppningsvinkel.

inerdörrar med dolda gångjärn
innerdörr med överljus

HÖGA INNERDÖRRAR I TRÄ

Vi bygger höga innerdörrar i trä för exklusiva hem. Våra släta innerdörrar går att få upp till max 27M höga och övriga massiva innerdörrar upp till 24M. 

Innerdörrar i standardhöjd kan även kompletteras med ett överljus ända upp till tak, vilket ger ett exklusivt uttryck.

Klicka på respektive innerdörr i flödet ovan för att se vilka storlekar vi bygger dem i, eller kontakta oss.

INNERDÖRRAR GAMMAL STANDARD

Det är lätt att se sina gamla dörrar med ”nya ögon” efter att man målat om eller bytt tapeter i ett rum. Men när penslarna väl har torkat och tapeten äntligen hänger rak känns det inte aktuellt att börja dra loss dörrfodret. Det har vi en lösning på! Med utbytbara dörrblad behåller du nämligen din befintliga karm. Du hakar enkelt fast det nya dörrbladet på karmen utan att behöva dra ut en enda spik. Lätt som en plätt!

innerdörrar i villa

HANDGJORDA INNERDÖRRAR I EK. MADE IN BOVALLSTRAND.

På Bovalls Dörrbyggeri har vi tillverkat innerdörrar i trä i snart 80 år. Det som började med en lokal tillverkning till bostäder i de bohuslänska kustsamhällena, har idag utvecklats till ett dörrsnickeri med många olika typer av innerdörrar, i olika träslag och utföranden. Många av våra innerdörrar är byggda i ek. Innerdörrar i ek är hållbara, vackra och storsäljande i nordiska hem.

INNERDÖRR GLAS

 Du kan anpassa varje del av din dörr så att den tillgodoser dina behov och husets arkitektur. Låt innerdörrarna vara en del av din inredning. Tänk igenom behovet av ljus före du beställer innerdörrarna. Låt innerdörrar med glas göra jobbet med att leda dagsljus mellan rummen. Om du inte vill ha transparent glas så väljer du en innerdörr med etsat glas. Skjutdörrar kan också byggas som glasdörrar.

massiva INNERDÖRRar

Med tiden kom nya material och metoder och innerdörrarna består idag oftast av en ram och som fylls med isolering och täcks av skivmaterial och fanér. Så görs de flesta innerdörrar, men vi slutade aldrig att bygga innerdörrar i massivt trä. När nya hantverkare lär sig bygga massiva innerdörrar så lär de sig av de äldre. På det sättet har traditionen att arbeta i massivt trä överförts till nästa generation dörrbyggare.

TRÄ, HOPP OCH KÄRLEK I ALLT VI GÖR.

Våra innerdörrar i trä är byggda med respekt för råvaran. Träets struktur innehåller unika avtryck från naturen och varje trästycke, panel, karm, tröskel och list är som små stycken konst i sig.

Varukorg

Galleriet i Bovallstrand är öppet vardagar kl.8-16 & för bokade besök på lör kl.11 & 12.

X