detalj av skjutdörr och beslag
skjutdörr infälld i väggen

skjutDÖRRAR inomhus

Alla våra innerdörrar kan byggas som skjutdörrar. Skjutdörrar är en innerdörr utan karm men med upphängningsbeslag. Det finns flera olika lösningar för skjutdörrar inomhus att välja mellan. Vi kan leverera en pocket-karm för inbyggda skjutdörrar, skena och hjulsats eller skena och hjulsats för utanpåliggande montering.

NÄR PASSAR INNERDÖRRAR MED KARM OCH
NÄR SKA MAN HA SKJUTDÖRRAR?

Oftast när vi bygger innerdörrar till hus så blir det en blandning av skjutdörrar och innerdörrar med karm. Där det är gott om plats använder man vanliga innerdörrar med karm. Där det är trångt, där man inte vill ha dörrbladen uppställda eller där det är snedtak så kan det passa bättre med skjutdörrar. I äldre hus som renoveras så kan det vara befintliga skjutdörrar som behöver bytas ut.

Om man inte kan bygga in skjutdörrarna så kan utanpåliggande skjutdörrar vara en möjlighet. Det finns snygga och väl designade upphängningsbeslag för att montera skjutdörren utanpå väggen.

VAD ÄR EN POCKETKARM FÖR INNERDÖRRAR?

En pocketkarm är en infälld skjutdörrskonstruktion för montering i vägg. Paketet består av en flexibel stålkarm som täcks med väggskivor. Skena och hjulsats är inbyggt i toppen och inga skenor på golvet behövs. I våra lösningar för pocketkarm ingår lister och anslagsbräda i samma material som dörren, dvs vi tillverkar lister och anslagsbrädor i önskat material.

TRÄ, HOPP OCH KÄRLEK I ALLT VI GÖR.

Våra innerdörrar i trä är byggda med respekt för råvaran. Träets struktur innehåller unika avtryck från naturen och varje trästycke, panel, karm, tröskel och list är som små stycken konst i sig.

Varukorg

Vi har semesterstängt v.28-31. Galleriet i Bovallstrand är öppet tis-torsdag kl.15-17.

X