FSC® - Forest Stewardship Council

Bovalls Dörrbyggeri har spårbarhetscertifikat för att tillverka och sälja FSC-certifierade dörrar. Det betyder att vi säljer dörrar som är gjorda av trä från hållbara skogar, där skogsarbetaren får en ordentlig lön, där djur och växtlighet säkras goda levnadsvillkor, och där man inte fäller fler träd än skogen kan reproducera naturligt, och andra kontrollerade material.

FSC® står för Forest Stewardship Council och är en oberoende, internationell medlemsorganisation som verkar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar, genom sitt certifieringssystem FSC.

FSC-certifierade företag följer FSC:s regler och standarder för skogsbruk och spårbarhet. De som följer reglerna får märka sina produkter med FSC:s varumärke. FSC-märket hjälper konsumenter och företag att välja varor av trä som stöder ansvarsfullt skogsbruk. Det vill säga ett skogsbruk som tar hänsyn till människor och miljö.

Skogen ger oss rent vatten, frisk luft och bidrar till att bromsa den globala uppvärmningen. Den ger mat, medicin och viktiga naturresurser som timmer och papper. Ett ansvarsfullt skogsbruk ser till så att skogen också på lång sikt kan ge de här nyttigheterna. De som deltar i FSC vill frivilligt bidra till detta.

Om Forest Stewardship Council, FSC®
Läs mer om FSC®s viktiga arbete för ett hållbart, ansvarsfullt skogsbruk här.

Vår Licenskod: FSC-C018657

Varukorg

Vi har semesterstängt v.28-31. Galleriet i Bovallstrand är öppet tis-torsdag kl.15-17.

X