klämskydd dörr

Finns det en dörr så finns det alltid en klämrisk. Att sätta upp klämskydd på dina dörrar gör därför både privatbostaden och arbetsplatsen säkrare på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt. Med våra klämskydd, som vi säljer under namnet Protectém, förhindrar du på ett effektivt sätt de klämskador som kan uppstå vid öppning och stängning av en dörr.

FÖR YTTERDÖRRAR

Protectém är ett lättmonterat klämskydd för ytterdörr som hindrar klämskador vid lägenhetens eller husets entré. Skyddet består av en lång, tunn klaff som täcker mellanrummet mellan dörr och karm. Det gör ingen åverkan på dörr eller karm och hindrar inte heller funktionen.

Klämskydd K-130 passar till ytterdörrar med en dörrtjocklek över 60 mm. Detta klämskydd passar dörrar med och utan fals i dörrbladet. Passar entré och ytterdörrar, brand- och ljudisolerade ”tunga” innerdörrar samt balkongdörrar. Klaffen kan även användas till aluminiumdörrar.

90-tals dörr
öppen innerdörr

FÖR INNERDÖRRAR

Protectém är ett lättmonterat klämskydd till innerdörrar som hindrar klämskador inom hemmets fyra väggar. Skyddet består av en lång, tunn klaff som täcker mellanrummet mellan dörr och karm. Det gör ingen åverkan på dörr eller karm och hindrar inte heller funktionen.

Klämskydd K-75 passar 40 mm innerdörrar utan fals med insticksgångjärn eller lyftgångjärn som är max 13 mm i diameter. Är innerdörren tjockare än 40 mm eller hänger på lyftgångjärn över 13 mm i diameter måste man gå upp en storlek till vårt klämskydd K-105.

HÄR BESTÄLLER DU KLÄMSKYDD

Om du vill beställa klämskydd online kan du enkelt göra det direkt via vår webshop. Du kan också kontakta oss om du har frågor.

köp klämskydd online

NÄR BEHÖVS DET?

Om du frågar oss så blir svaret: alltid. Ett snyggt, funktionellt klämskydd är ett både billigt och enkelt sätt att förebygga alla typer av klämskador i samband med ditt hems dörrar.

Våra klämskydd är särskilt framtagna för att passa svenska dörrars mått och upphängning. Det innebär att de kan monteras på de flesta typer av dörrar, oavsett varför du behöver det. Många använder våra skydd för bostäder som ligger i vindutsatta lägen där både inner- och ytterdörrar lätt kan slå igen hårt vid drag. Förutom att de skyddar barn från att klämma sig, ger våra klämskydd även ett bra skydd för husdjur som lätt kan klämma både tassar och svansar.

"Våra klämskydd är designade och tillverkade i Sverige och är helt anpassade för svenska dörrmått och dörrhängningar".
// Inger Gustafsson, VD Bovalls Dörrbyggeri

VARFÖR BEHÖVS ETT SKYDD I DÖRREN?

Vi brukar säga att ett klämskydd är en billig försäkring mot klämskador och klämda fingrar, både från dörrens utsida och inifrån. Oftast används de för att skydda sina barn från att klämma sig i hemmet. Men skydden används även av många andra, vars dörrar befinner sig i blåsiga eller dragiga lägen. Både drag i boendet eller ett vindutsatt läge förhöjer risken för att husets dörrar öppnas och stängs okontrollerat.

Protectém, tillverkas i Sverige och är särskilt framtagna för att passa svenska standards på dörrkarmar och dörrblad. De är ett prisvärt och enkelt sätt att undvika att barn – och vuxna – klämmer sig i hemmets dörrar. Med våra klämskydd i hemmet blir ditt hem helt enkelt lite tryggare. Vissa använder en dörrstopp i gummi som alternativ, men det ger inte samma säkerhet och är inte optimalt inte alla miljöer.

VEM PASSAR DE FÖR?

Våra klämskydd passar i både offentliga miljöer och privata hem. Bland våra kunder finns alltifrån lägenhetsinnehavare och villaägare till företag och offentlig sektor. Idag används de även av allt fler dagis, förskolor och skolor. Inte minst då de allra minsta barnen är de som har högst risk för att klämma sig i dörrar. Numera finns rekommendationer från Boverket som säger att förskolor, skolor och bostadshus bör ha klämskydd monterade för att undvika klämskador.

2000-tals hus med ytterdörr
barn som klämmer fingrarna i dörren

BARNSÄKERHET

Ett bra klämskydd är såklart lite extra viktigt när man har små barn. De rör sig snabbt, busar och leker och då är tyvärr risken extra hög för att klämma sina fingrar i dörren. Risken att klämma sig är framför allt förhöjd innan barnen lärt sig hur dörrar fungerar, men det är även bra med extra skydd när de är lite äldre. Kontakta oss om du vill veta mer om våra klämskydd hjälper till att barnsäkra ditt hem och göra din bostads dörrar lite mindre “klämmiga”.

så monterar du våra klämskydd

Att montera ett av våra klämskydd är enkelt. Här kan du ladda ner och skriva ut monteringsanvisningar. Om du beställer ett av våra klämskydd får du också alltid med monteringsanvisningar i försändelsen.

Komplett monteringsanvisning för klämskydd

Monteringsanvisningar klämskydd K-105

Monteringsanvisningar klämskydd K-75

Så säger Boverkets byggregler, BBR § 8:31.

I BBR § 8:31 regleras vad som gäller för klämskydd för dörrar i skolor och förskolor samt entrédörrar till bostäder. I dessa regler står det att dessa bör ha klämskydd. Kravet på klämskydd i dörr är ett allmänt råd som bör uppfyllas i skolor och förskolor samt i entrédörrar i bostäder men det finns inga formella krav. Det innebär alltså att det finns möjlighet att lösa frågan på olika sätt. Att använda ett av våra klämskydd är ett enkelt sätt att säkerställa att byggreglerna efterföljs. Du kan läsa reglerna på Boverkets hemsida genom att klicka på knappen nedan.

Varukorg

Galleriet i Bovallstrand är öppet vardagar 8-16 & lör 11-13. Boka gärna ditt besök för garanterad rådgivning.

X