Inåtgående ytterdörr

Inåtgående ytterdörrar är byggda med samma omsorg och design som våra utåtgående ytterdörrar men med en annan konstruktion. Skillnaden är att dörrblad, karm och tröskel är byggda för att motstå både regnvatten och vind när dörren öppnas inåt.

BYGGDA MED OMSORG

Om man bara vänder utåtgående dörrar så trycks vatten in med vind och regn och rinner ner på insidan tröskeln. Därför är dörrblad, karm och tröskel på inåtgående ytterdörrar byggda för att motstå regnvatten och vind. Vid extremt väder kan vatten pressas in och rinna ned längst med karm eller dörrblad. Då måste vattnet rinna ner och ut genom tröskeln så att inget vatten kommer på insidan. Inåtgående dörrar blir därför aldrig helt täta nere vid tröskeln. Om vatten kommer in mellan karm och dörrblad så måste det också kunna rinna ut, på utsidan.

ytterdörr inåtgående med handtag och lås
Inåtgående dörr i trä

YTTERDÖRRAR ÄR HUSETS SMYCKE

Lika mycket vackra detaljer som ett säkert skydd. Valet av ytterdörr bidrar till husets särdrag och håller samtidigt vädret och världen ute. Våra limmade, isolerade ytterdörrar byggs en och en eller i mycket små serier. Materialet är alltid miljömärkt, massivt trä. Allt från ramen till panelarbeten görs för hand av en hantverkare som ansvarar för våra dörrars hela tillkomst. Eftersom alla moment görs för hand, är allt från mått och material till design anpassningsbart.

TRÄ, HOPP OCH KÄRLEK I ALLT VI GÖR.

Våra inåtgående ytterdörrar i trä är byggda med respekt för råvaran. Träets struktur innehåller unika avtryck från naturen och varje trästycke, panel, karm, tröskel och list är som små stycken konst i sig.

Varukorg

Vi har semesterstängt v.28-31. Galleriet i Bovallstrand är öppet tis-torsdag kl.15-17.

X