Bohuslänskt hantverk Hållbara materialval Väderbeständig konstruktion

Om Bovalls

Bovalls Dörrbyggeri drivs idag av Eva och Inger Gustafsson, tredje generationens dörrbyggare i Bovallstrand. Vårt snickeri ligger mitt i det yttersta kustbandet på Sotenäs i Bohuslän, där vädret är lika vresigt som när farfar Bengt en gång började bygga dörrar. Därför fortsätter vi att bygga dörrar på ungefär samma sätt, med utvalda råvaror och erfarna hantverkare som följer din dörr genom varje steg i tillverkningen.

Arv och historia

Bovalls Dörrbyggeri ligger mitt i det yttersta kustbandet på Sotenäs i Bohuslän. Redan från början, 1943, när vi byggde våra första dörrar för sjöbodar och villor i kustsamhället, var det viktigt med robusta, väderbeständiga material och noggrant dörrhantverk. Läs mer om vår historia och arv här.

arrow

Hantverk

Kvalitet och hantverk ligger oss varmt om hjärtat. Att bygga dörrar är ett unikt och personligt präglat hantverk, som förs över mellan generationerna. Våra dörrar tillverkas alltid av en och samma hantverkare, som följer dörren från val av trä till färdig produkt. Läs mer om dörrhantverket här.

arrow

Träslag och ursprung

För oss är träets kvalitet lika viktigt som dess ursprung. Träets struktur innehåller avtryck ifrån naturen och varje bit, varje panel, karm och list är unik. Våra dörrar är därför byggda med stor respekt för råvaran som tagit naturen decennier att producera. Ett viktigt steg i detta är vårt arbete med FSC®-märkt trä. Läs mer här.

arrow

Ekologisk hållbarhet

Kärleken till trä som ett unikt naturligt och levande material, och hoppet om ekologisk hållbarhet för både människor och miljö. Trä, hopp och kärlek, helt enkelt. Läs mer om vårt miljöarbete här.

arrow

Vi tror på trä, hopp och kärlek.

Vårt löfte och vision är en lek med uttrycket ”Tro, hopp och kärlek”, ett uttryck många förknippar med hav, skepp och sjömanskap. Visionen knyter på ett naturligt sätt an till vår historia, med glimten i ögat. Men framförallt är visionen allt det vi faktiskt står för, allt det vi vill att andra våra kunder ska känna och uppleva. Kärleken till trä som ett unikt naturligt och levande material, och hoppet om en hållbar produktion för både människor och miljö. Trä, hopp och kärlek, helt enkelt. Till visionen har vi också knutit våra tre kärnvärden:

KOMPROMISSLÖSHET: I hållbart material, hantverk och kvalitet.
UPPRIKTIGHET: Om vi säger att något inte fungerar så bygger vi inte det. Vi vill att kunden skall vara nöjd länge.
ENGAGERAT: Engagemang för produkter och hantverk, för människor och miljö, för kunder, medarbetare och partners.

Vi skall genom ständiga förbättringar i alla led utveckla vår verksamhet, för kunden och för våra anställda och partners. Vi försöker aktivt påverka människor i vår bransch att göra ett hållbart val.