innerdörrar gammal standard

Innerdörren är en del av inredningen som ska passa den stil man valt på övriga delar av huset. Det är lätt att se sina gamla dörrar med ”nya ögon” efter att man målat om eller bytt tapeter i ett rum. Men när penslarna väl har torkat och tapeten äntligen hänger rak känns det inte aktuellt att börja dra loss dörrfodret. Det har vi en lösning på! Med utbytbara dörrblad behåller du nämligen din befintliga karm. Du hakar enkelt fast det nya dörrbladet på karmen utan att behöva dra ut en enda spik. Lätt som en plätt!

Här i Sverige blev måtten på dörrar och karmar standardiserade år 1972.
Om din dörr är byggd efter 1972 och har snap-in gångjärn, så kan vi bygga ett utbytbart dörrblad till din befintliga karm.

BYTA INNERDÖRR ÄR ENKELT

Allt du behöver göra är att med en skruvmejsel lätta på innerdörrens låstunga. Sedan lyfter du av den gamla dörren, häktar på den nya och snäpper fast den. Färdigt! Men det allra första du behöver göra är att mäta upp din befintliga dörr och maila oss måtten på offert@bovalls.com sedan återkommer vi med en offert till dig.

OBS! Alla dörrar måste mätas upp, och vi kan enbart bygga utbytbara dörrblad till dörrar byggda efter 1972 med snap-in gångjärn.

innerdörrar i villa

BYT INNERDÖRR STEG FÖR STEG

Se vår film om att byta innerdörrar utan karm steg för steg. Exemplet i filmen är från ett 90-talshus. En enkel och slät innerdörr bytes ut till en Lyngö i vitlaserad ask.

VÅRA släta innerDÖRRAR går att få med snap-in

innerdörrar gammal standard

Detta tycks vara det största sökordet för ”ny innerdörr i gammal karm”, ”byt innerdörr själv”, ”byta innerdörr utan att byta karm” o.s.v. 
Vad man än kallar det så skulle vi vilja framhålla fördelarna med att kunna byta innerdörr utan att byta karmen.

spara arbete genom att inte byta karm:

Om man bygger nytt eller totalrenoverar så är det ju en sak att köpa innerdörrar med karmar. Då ska ju ytskikten byggas eller bytas ut ändå. Vid en lättare renovering där man inte vill riva ner eller byta foder till innerdörren och ytskikt så är det ju smidigt att kunna byta bara dörrbladet. Om t.ex. innerdörren sitter in till ett badrum så kan det dra med sig väldigt mycket arbete och material. Att riva ur karmen skadar sannolikt kaklet på insidan badrummet. Just toalettdörren intill kök och hall är oftast den innerdörr som våra kunder väljer att byta ut först vid renovering.

TRÄ, HOPP OCH KÄRLEK I ALLT VI GÖR.

Våra innerdörrar med snap-in gångjärn är byggda med respekt för råvaran. Träets struktur innehåller unika avtryck från naturen och varje trästycke, panel, karm, tröskel och list är som små stycken konst i sig.

Varukorg

Galleriet i Bovallstrand är öppet vardagar 8-16 & lör 11-13. Boka gärna ditt besök för garanterad rådgivning. Fredag 10/5 kl 11-13.

X