fbpx
Bohuslänskt hantverk Hållbara materialval Väderbeständig konstruktion

Entrépartier

FÖR ETT VARMT VÄLKOMNANDE. Genom århundradena har man byggt massiva trädörrar och entréer i trä enligt samma principer – tills åttiotalet kom med limmade sandwichkonstruktioner med pressade skivmaterial och plåt. Som alla andra lärde vi oss det nya, men vi slutade aldrig helt att bygga våra entrépartier och ytterdörrar på traditionellt vis. När nya dörrhantverkare nu börjar i företaget lär de sig av de äldre. På så vis förs traditionen och kunskapen vidare till nästa generation dörrbyggare. Det gör att vi nu har sjuttio års erfarenhet av att bygga massiva trädörrar.

Entrépartier i trä. Måttbeställda i Bovallstrand.

Letar du efter en unik, välkomnande entré för ditt hem, kontor eller fastighet? Vi på Bovalls Dörrbyggeri erbjuder ett stort sortiment av entrédörrar och entrépartier i många olika träslag och utföranden. Sedan vår start 1943 har vi tillverkat dörrar som inte bara är vackra att se på. De är också är gjorda i massivt trä och i enlighet med traditionellt dörrhantverk, vilket gör att de behåller både funktion och utseende länge. De första ytterdörrarna byggde vi till de bohuslänska kustsamhällena, i vårt dörrsnickeris närområde. Trots att dörrarna finns i väderutsatta lägen sitter många av dem fortfarande kvar idag, 75 år senare.

Välj mellan ek, furu, freijo och teak.

Vi har alltid arbetat i massivt trä. Vi älskar helt enkelt trä och trädörrar. I vårt sortiment hittar du därför inga aluminiumkonstruktioner. Däremot hittar du både modeller i traditionell design och modeller med mer modern känsla och design – i ek, furu, freijo eller teak. Alla våra entrépartier går också att få med sidoglas, långt glas och med sparkplåt. Vi har också ett stort urval av snygga, robusta trycken, handtag och låskolvar som passar till våra dörrar. Kontakta oss gärna för att diskutera hur du vill att din entré ska se ut, vi hjälper dig att hitta en välkomnande, representativ och snygg lösning för ditt hem eller kontor.

Entrén är husets smycke – se till att välja rätt

Att välja rätt dörr till husets eller kontorets entré är viktigt – entrén är ansiktet utåt och det första dina besökare möter. Förutom att välja rätt mått, bra funktioner och andra praktiska saker är det naturligtvis viktigt att hitta en dörrmodell som utseendemässigt passar till bostaden och dess entré. Det är i detaljerna på dörren man märker skillnad. Valet av trästycke, färgen – eller oljans kvalitet. Ytbehandlingen över dörrens träytor. Din entrédörr ska ju också smälta in eller kontrastera mot fasaden och husets övriga arkitektur och vara säker. Kanske känns det också extra bra att veta att dörrens trä är miljömärkt? Det tycker i vart fall vi.

Välkommen till Bovalls Dörrbygggeri – dörrtillverkare i tredje generationen.

Till toppen