Bovalls firar 80 år som företag

Bovalls Dörrbyggeri firar 80 år

I år firar vi på Bovalls 80-år. Men trätraditionen i familjen går faktiskt än längre tillbaka i tiden än så. 

“Det är 1800-tal och jakten Lina är snart tillbaka i Bovallstrand efter ännu en resa till norska Fredrikstad. Båten är fullastad med norskt virke som ska säljas vidare i hemmahamnen. Fartygets ägare heter Johan och det var med honom släkttraditionen att arbeta med trä tog sin början. Johan lämnade jordelivet alltför tidigt, och fraktverksamheten lades ner. Men med tiden startade istället hans son Gustaf en trävaruaffär på samma plats där virket brukade lastas av. Affären blev arbetsplats åt både honom och hans söner. En av dessa var Bengt Gustafsson, och det är Bengt som så småningom kommer att starta ett dörrsnickeri.”


1943 startade farfar Bengt Bovalls Dörrbyggeri, och byggde det första snickeriet av restmaterial från ett gammalt badhus här i Bovallstrand. 
För att fira har vi tagit fram en jubileumsdörr, Hamburgö, av vacker sinusvågig panel, med svarta plåtdetaljer. 

Vi ser fram emot att fira det här året med er!

Ytterdörr i ek med svarta detaljer

 

 

Kvalitetsdörrar från Bovallstrand

Bovalls Dörrbyggeri bygger ytterdörrar, innerdörrar och träfönster i certifierade material med stor kärlek till trä. Trä som ett unikt naturligt och levande material och hopp om en hållbar produktion för både människor och miljö. Trä, hopp och kärlek, helt enkelt!

X