Emma Olbers, möbeldesigner

Emma Olbers designar innerdörrar för Bovalls

Den gemensamma kärleken till hantverket och materialet öppnade upp för ett samarbete där hållbarhet står i fokus.

“Det är otroligt roligt och lärorikt att få arbeta med ett så gediget företag som Bovalls Dörrbyggeri”, säger Emma Olbers. “Med mer än 70 år i branschen sitter kunskapen om trä och om hur dörrar slits, åldras och underhålls verkligen i väggarna hos Bovalls Dörrbyggeri. För mig som designer med stort fokus på hållbarhet, är material med låga utsläpp och produkter som går att underhålla och reparera av största vikt“.

Dörrarna för inomhusbruk som Emma Olbers har designat heter Granö och Askö, och är som namnet antyder tillverkade i ask och gran. “Inspirationen bakom dörrarna ligger i hantverket och äktheten i materialet. Jag ville inte dölja något, utan framhäva den taktila upplevelsen av trä.”

Emma Olbers har valt att behålla granens kvistar för att undvika onödigt spill och skapa upplevelsen av att kunna känna träet med blicken. Innerdörrarna kommer i färgställningar som för tankarna till Karin och Carl Larssons färgval, men också till Bohusläns kust med karga klippor och hav. Den nya dörrmodellen kommer i sex färgställningar lera, kisel, mörkgrön, lindgrön, naturvit och oljad framställda i två olika träslag: ask och gran.

”Emma är något så ovanligt som en designer som arbetar med hållbart massivträ. Det i kombination med hennes färg- och formspråk tilltalar oss. Resultatet av samarbetet är nu klart att visa upp för marknaden och vi är mycket stolta över samarbetet”, säger Inger Gustafsson, VD på Bovalls Dörrbyggeri.

Lansering av innerdörrar skapade av Emma Olbers och Bovalls

 

Kvalitetsdörrar från Bovallstrand

Bovalls Dörrbyggeri bygger ytterdörrar, innerdörrar och träfönster i certifierade material med stor kärlek till trä. Trä som ett unikt naturligt och levande material och hopp om en hållbar produktion för både människor och miljö. Trä, hopp och kärlek, helt enkelt!

X