Plaza Interiörs Hederspris 2023 i hållbarhet

Vi är glada och stolta över att tillsammans med Emma Olbers få Plaza Interiörs Hederspris 2023 Hållbarhet i kategorin ”dörröppnare”.

I våras lanserades Emma Olbers dörrkollektion som hon tillsammans med oss skapat med hållbarhet och lång livslängd som utgångspunkt. De två innerdörrarna Granö och Askö är tillverkade i gran och ask, och finns i flera fina kulörer.

-Svårt att säga en specifik dörr, men den som fått en underbara patina, är hårdvaxoljad eller målad med linolja.
Det är en glad designer, Emma Olbers hedras i två kategorier. Även om hon inte kan välja ut en specifik dörr i sitt liv som haft extra stor betydelse, så kan Plaza slå fast att designsamarbetet med Bovalls Dörrbyggeri har betydelse för oss alla: hållbart miljötänk gagnar naturen omkring oss.
Granö och Askö öppnar vackra möjligheter för naturen, båda i estetisk inramning. Dörrarna, för inomhusbruk, är tillverkade i ask och gran, därav namnen. Kvistarna har behållits, dels för att undvika spill, dels för att låta blicken uppleva det naturliga materialets skönhet. Färgställningarna för tankarna till Karin och Carl Larssons kulörer men även Bohusläns kust med karga klippor andas i dörrarna.
Bovalls drivs i tredje generationen av systrarna Inger och Eva Gustafsson, med säte i Bovallstrand. För hand, i hållbara material, är mottot.
Utöver hållbar skönhet i vardagen kan dörrarna ge inspiration till både designintresserade och andra tillverkare. Emma Olbers, en riktig dörröppnare!

Plaza Interiör

Plaza Interiörs Hållbarhetspris 2023 i hållbarhet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vill du läsa mer om vårt samarbete med Emma Olbers, klicka här.
Dörrarna Granö och Askö hittar du här. Kontakta oss för en offert.

Varukorg

Vi har semesterstängt v.28-31. Galleriet i Bovallstrand är öppet tis-torsdag kl.15-17.

X